Oferta kursu wychodzi naprzeciw do wszystkich, którzy chcą wzbogacić swoją wiedzę na temat dobrych manier i obycia podczas wizyty w restauracji. Informacje zdobyte na kursie pomogą uczestnikom swobodnie i pewnie zachowywać się w nawet najbardziej ekskluzywnych miejscach w Polsce i na świecie. Dodatkowo, na naszym szkoleniu zostaną przedstawione zasady organizacji przyjęć prywatnych oraz wyjątkowego i kulturalnego traktowania na nich naszych gości. Kurs również wprowadza uczestników w tematykę win, uczy jak je odpowiednio degustować i wybierać w restauracji, sklepie. Ponadto, savoir–vivre z zakresu win pozwala pewniej się czuć podczas wizyt na ważnych dla nas przyjęciach i uroczystościach.
Z zakresu savoir–vivre w restauracji kurs obejmuje następujące zagadnienia:
- Zasady zachowania się przy stole podczas wizyty w restauracji
- Odpowiednie nakrycie stołu
- Zasady posługiwania się sztućcami
- Porady w jaki sposób jemy nietypowe potrawy
- Etykieta rozsadzania gości przy stole
- Savoir – vivre na przyjęciach prywatnych
- Savoir – vivre na przyjęciach dyplomatycznych
Z zakresu kultury wina kurs obejmuje następujące zagadnienia:
- Wprowadzenie w tematykę win
- Omówienie podstawowych szczepów win
- Podział kieliszków
- Zasady degustacji wina
- Czytanie etykiety
- Otwieranie wina
- Jak rozpoznać zepsute wino?
- Dobór odpowiedniego wina do potraw
- Karta win w restauracji
- Wino jako prezent
Miejsce kursu: Trójmiasto
Czas trwania: 5h
Cena: 390 zł
WERSJA ROZSZERZONA KURSU
Kurs możemy poszerzyć o dodatkowe zagadnienia (3h):
- Savoir-vivre w kontaktach z innymi ludźmi z elementami psychologii
- Savoir-vivre ubioru
- Dress code